Почит към героя

???????????????????????????????На 18 ноември т. г. се навършиха 70 години от смъртта на Митко Пеев /Владимир/ от с. Ген. Тошево. Партизанин от отряд „Петър Момчилов” и зам. командир на втори моторизиран  бронеизтребителен дивизион, само на 20 години той загива на фронта при гр. Гнилене в днешно Косово.

По този повод и по инициатива на Областния и Общинския съвет на Български антифашистки съюз и местното антифашистко дружество се състоя  възпоминание на гроба на героя. Присъства  Елена Иванова – племенница на Митко Пеев, председателят  на ОбС на БСП и председател на ОбС –Тунджа Нели Славова,  председателят на ОблС на БАС Янка Джендова-  и Калинка Косева – председател на Общинския съвет на БАС- Тунджа,  кметовете  на селата Голям манастир и Овчи кладенец и жители на с. Ген. Тошево.

???????????????????????????????Възпоминанието беше открито от кметския наместник на село  Ген. Тошево  Иван Иванов.

Доклад за личността и делото на Митко Пеев изнесе младият историк Димитър Михов. Слова произнесоха Нели Славова, Янка Джендова, Калинка Косева, Кольо Стоянов и жители на селото.

Гробът и паметникът  на загиналия на фронта във Втората световна война  антифашист  беше покрит със  венци и цветя от   родственици,  съмишленици  и жители на селото, които изразиха  своята  признателност към героя, който остава жив в техните сърца.

Калинка Косева

About the Author :