Почетният гражданин на Ямбол Тенко Тенев: Да бъдем морален стожер на нашия град

Благодаря на Общински съвет – Ямбол за доверието да бъда удостоен с най-високото звание почетен гражданин на Ямбол. Древните казват, че казаното отлита, а написаното остава. Догодина на 8 декември, ако съм жив и здрав, ще отбележа 50 години от първата ми публикация в централния печат. В този безкрайно самотен занаят съм срещал радости и горчилки, признание и тъга, но винаги съм следвал едно мое верую –  залагам на доброто у човека, това е моят честен кръст.

През всичките тези години до мен са били моите приятели и моето семейството, давали са ми упование и вяра. Радвам се, че в този вълнуващ момент сме заедно с легендарната Станка Златева.

Преди много години на фасадата на едно училище прочетох думите „Помогни ми да те возвися“. Нека чрез търпение, уважение и любов заедно да се възвисим чрез литературата и изкуството, чрез науката, образованието и спорта да бъдем морален стожер на нашия град.

Благодарствени думи при получаване на званието почетен гражданин на Ямбол по време на тържествената сесия на Общински съвет за деня на Ямбол

About the Author :

Leave a reply