Поучителни и забавни истории в представление за децата на община Болярово

IMG_0784По повод наближаващия 1 юни – международен ден на детето, кметът на община Болярово Христо Христов направи подарък на децата от общината – представление на детската театрална трупа. Трупата е към НЧ „Свети Свети Кирил и Методий – 1894 г.“- Тополовград. Председател на читалището е Трифон Ламбов, а режисьор на постановката „Приключения опасни с герои сладкогласни“ (по Недялко Йорданов) беше Росен Пурлантов.

Малките артисти пресъздадоха чудесно приключенията на героите си,  а децата от общината в залата се смяха и пяха, заедно с артистичните си връстници популярната сред всички деца песничка на славейчето Слави:  „Ако понякога ти дотежи от чужди обиди и чужди лъжи, ти не замлъквай, ти не тъжи – тихо и просто наум си кажи: Светът е хубав, светът е чудесен, светът има нужда от моята песен“.

Поучителна и забавна бе историята и децата ръкопляскаха бурно на героите-животни, които показаха в края, че винаги доброто побеждава, приятелството и искреността са над всичко и побеждават лъжите и злото.

Кошница с цветя  поднесе на чудесните малки актьори Кольо Пехливанов (главен експерт „Хуманитарни дейности“) от името на общинското ръководство. „Това е подарък от кмета на общината за всички наши деца!“ – каза той, поздравявайки ги за предстоящия празник.

IMG_0784 IMG_0785 IMG_0791 IMG_0792 IMG_0798 IMG_0799 IMG_0805 IMG_0806 IMG_0807 IMG_0808 IMG_0809

 

About the Author :