Пострадали при пътно-транспортно произшествие получиха помощ от БЧК

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 18 декември 2018 г. в зала на БЧК – Ямбол се проведе работна среща, участие взеха: Илия Сашев Ангелов, Георги Илиев Иванов – младежи, пострадали при пътнотранспортно произшествие, близки на пострадалите момчета, Недялка Илиева – гл. счетоводител в Секретариата на ОС на БЧК – Ямбол и Гергана Георгиев – щатен специалист в БЧК – Ямбол.

Гергана Георгиева представи информация за дейността на Фонд за подпомагане на  деца пострадали при пътнотранспортни произшествия и идеята, около която се обединяват: Българският Червен кръст, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти, Българският футболен съюз, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, Асоциациите на производителите и на вносителите на автомобили, Здравноосигурителният институт и др. Подчертано бе, че партньорите OLYMPUS DIGITAL CAMERAработят съвместно на базата на подписано споразумение за сътрудничество в областта на превенцията на пътнотранспортните произшествия, като провеждат периодично информационни, благотворителни и фондонабирателни кампании за осигуряване на финансова подкрепа за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили различни по степен увреждания.

По време на срещата служителите на БЧК споделиха, че към организацията ни работят психолози – доброволци, които биха могли да разговарят с момчетата, при заявена нужда от страна на семействата им.

Младежите споделиха за инцидента, който са претърпели, благодариха за подкрепата на всички добри хора, които им помагат да забравят преживения ужас.

В края на срещата на Илия и Георги бяха връчени финансови помощи в размер на 600 лв. / шестотин лева / за подкрепа, лечение и рехабилитация.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :

Leave a reply