Постоянен арест за четиримата извършители на грабежа на парите пред Общинска банка

DSC02428aЯмболски окръжен съд остави за постоянно в ареста четиримата, обвинени в извършването на грабежга на парите пред Общинска банка.

Двамата сливналии – 22-годишният Стефан Бойчев и 17-годишният Стоян Данев, са обвинени като извършители, а 28-годишните Нилян Русев и Костадин Димитров са привлечени като обвиняеми за помагачество.

Прокуратурата поиска постоянен арест, защото могат да се укрият и да извършат друго престъпление, още повече, че те самите са си признали, че са подготвяли и друг грабеж.

За непълнолетния Стоян прокуратурата се позова на изключителен случай, за да поиска оставането му в ареста, защото той е редовен ученик в 10 клас в Професионалната гимназия по строителство и геодезия – Сливен. Адвокатът на най-малкия участник – Петя Петкова от Сливен, се опита да го отърве от ареста като изтъкна факта, че той е объркан, доверчив, младеж, който жадува за приключения и е объркал представите си за реалността с екшън филм, за да се докаже пред по-големите от компанията.

Адвокатът на Стоян Бойчев – Николай Леков също се опита да го измъкне от ареста като представи документ, че майка му е онкоболна и се нуждае от неговата помощ, защото ходи на химиотерапия.

DSC02417aЗащитник на Нилян Русев беше Христо Попов, който е негов служебен адвокат, а на Костадин Димитров защитник беше адвокат Марина Ангелова. И двамата се позоваха на това, че двата имат постоянни адреси и няма опасност да се укрият и да извършат друго престъпление, още повече, че са съдействали на полицаите и са направили пълни самопризнания. Всички поискаха по-лека мярка – домашен арест или парична гаранция, но съдът не прие техние доводи и постанови най-тежката мярка – „задържане под стража”. Ако мярката бъде обжалвана, това може да стане на 10 април от 14 часа в Бургаски апелативен съд.

About the Author :