Постоянен арест за контрабанда на отровни вещества

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Фьодор Ч. и Николай У. – граждани на Р. Молдова. Те са обвинени за това, че на 28.06.2020 г. през ГКПП Лесово, oбл. Ямбол на трасе вход-товарни автомобили, от Турция към България в съучастие, като съизвършители, посредством камион „Ман“, пренесли през границата на страната, без знанието и съгласието на митниците стоки за търговски цели в големи размери – 810 туби с препарати от различни марки, представляващи отровни вещества, на обща стойност 46 216 лв.

Престъплението е квалифицирано по чл. 242, ал. 1, б. “Д“, вр. чл. 20, ал.  2 от НК. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Фьодор Ч. и Николай У. са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите молдовски граждани. Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативния съд в гр. Бургас.

About the Author :

Leave a reply