Постоянен арест за каналджии

RSad Elhovo_CMYKaЕлховски районен съд постанови постоянна мярка задържане под стража за каналджийство на българи и сирийци.

За постоянно в ареста по искане на Районна прокуратура – Елхово са задържани двама сирийски граждани, помогнали на 25 чужденци незаконно да влязат в България, съобщиха прокуратурата.

Задържаните са  Мохамад  Ахмад и  Шируан Ахмад  от Сирия, които са обвинени, че през нощта на 13 декември 2016 г. са помогнали на 25 чужденци да преминат и да пребивават в България.

Чужденците, сред които е имало мъже, жени и 13 деца, ненавършили 16 години, са заловени в землището на елховското село Маломирово, в Елхово и в Тополовград. Сирийците са превозвали нелегалните чужденци в лек автомобил „Мерцедес”.

Съдът им е наложил постоянна мярка задържане под стража, защото има реална опасност да се укрият, за да избегнат наказателна отговорност.

Елховски районен съд задържа под стража и двама мъже от боляровските села Воден и Попово, превели през българо-турската граница осем чужди граждани, съобщиха от Районна прокуратура – Елхово.

С постоянна мярка за неотклонение са задържани Димитър Йорданов от Воден и Асен Йорданов от Попов. Те са обвинени, че на 15 декември 2016 г. в района на 191 гранична пирамида, която се намира в землището на с. Воден,  са превели през границата с Турция осем чужди граждани.

И двете мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани в Ямболски окръжен съд.

About the Author :

Leave a reply