Последно място за баскетболните кадети на Ямбол

16Баскетболистите на „Тунджа” при 16-годишните завършиха на последното , осмо място, финалния турнир , провел се в Самоков. В спора за седмо-осмо място нашите кадети играха именно срещу домакина на турнира и паднаха тежко – 63:81. „Рилски спортист” тръгна много мощно и направи серия от 13:0, което на практика и реши изхода от срещата.

Кадетите на „Тунджа” свалиха разликата до 9 точки преди почивката, но съперникът им си върна двуцифрената преднина преди края на първото полувреме. Нещата за ямболския състав не вървяха добре и в следващите четвъртини, въпреки усилията на топ реализатора ни Илия Стефанов, Златомир Дончев и Александър Йорданов.

Стефанов наниза 22 точки в коша на „Рилски спортист”, но допусна и пет грешки, Дончев направи респектиращите 18 борби като вкара и 14 точки, с което бе най-полезния за „Тунджа” състезател в мача. Йорданов бе третият , завършил с над десет точки – той вкара на „скиорите” 13 точки.

Класирането сред осемте най-силни отбора в България е действително успех, но надеждите във финалния турнир бяха ако не за медали, то поне за по-силни двубои при разпределението на местата от пето до осмо.

Това не се получи и ямболските кадети приключиха на последната позиция.

About the Author :

Leave a reply