Посланикът на Русия Анатолий Макаров посети Ямбол

DSC_0433Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров посети Ямбол днес, 21 юни. Той се срещна с областния управител Димитър Иванов и с кмета на Ямбол Георги Славов. След това поднесе цветя пред паметната плоча на 23-ти Казашки полк, освободил Ямбол от турците и на братската могила на съветските войници в Градската градина.

На срещата в областна администрация присъстваха и генералният  консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук, към чийто консулски окръг е и Ямбол, съветникът по културните въпроси към Руското посолство Кирил Рънза, аташето по култура Константин Емелин и заместник-областният управител на област Ямбол Волен Дичев. Присъствалите на срещата  разговаряха за взаимоотношенията между двете страни DSC_0438в сферата на културата и туризма, образованието.

Анатолий Макаров посещава Ямбол за първи път. Той сподели пред областния управител, че се чувства много комфортно в нашата страна и срещите, които досега е провел в българските градове са преминали в духа на доброто и ползотворно сътрудничество.

Областният управител Димитър Иванов представи област Ямбол като интересна туристическа дeстинация, допълваща морския и планински туризъм.

SAM_1614По време на срещата бяха обсъдени възможностите за осъществяване на културни връзки, икономическо сътрудничество и образователен обмен.

Посланик Анатолий Макаров благодари на Димитър Иванов за гостоприемството и топлото посрещане, и изрази убедеността си, че тази визита ще доведе до засилване на сътрудничеството с област Ямбол.

След това посланик Анатолий Макаров поднесе цветя и отдаде почит на паметната плоча на 23-ти Казашки полк пред училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и на братската могила на съветските войници в Градската градина. Той бе съпровождан от ексдепутатът Атанас Мерджанов и посрещнат от областното и общинско ръководство на БСП, представители на Национално движение „Русофили“, както и много руски SAM_1621граждани. Посланик Макаров се интересуваше кои са датите, когато се отдава почит на паметната плоча на 23-ти Казашки полк, къде другаде в областта има паметници, свързани с освобождението на България. Той сподели с гражданите, че в някои градове вече се създават местни или регионални комитети за отбелязване на 140 г. от Освобождението на България от турско иго и даде пример с Плевен и кмета Георг Спартански. Заяви, че в Ямбол също би могъл да бъде създаден такъв комитет. Посланикът се обърна към присъстващите граждани да пазят паметниците, „може да ги боядисвате, но не ги разрушавайте“, бяха думите му. В разговорите си с хората посланикът каза, че политиката е едно, а отношенията между хората съвсем друго нещо.

SAM_1634 SAM_1639 SAM_1641 SAM_1642 SAM_1646 SAM_1647 SAM_1619 SAM_1624 SAM_1631

About the Author :

2 Comments to “Посланикът на Русия Анатолий Макаров посети Ямбол”
  • XMC.pl
    May 9, 2022 - Reply

    This web page is mostly a walk-by for all of the data you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll undoubtedly uncover it…

  • www.xmc.pl
    May 11, 2022 - Reply

    Starting a post kind of like this one forced me to do some research and I found your post to be quite helpful. My site is centered around the idea of knowledge, fun and sharing. I wish you first-rate luck with your site in the future and you can be sure I’ll be following it.

Leave a reply