Посланикът на Китай в Ямбол: Можем да си сътрудничим в сферата на земеделието, културата, туризма

DSC_1423 - CopyЯмбол, 22.02.2018 г.

Н.Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в Р България пристигна на първото си официално посещение в област Ямбол, информират от пресцентъра на Областната администрация. Н.Пр. прави първата си визита в нашата област по покана на областния управител Димитър Иванов.

Първата протоколна среща  с областния управител и неговия политически екип се проведе в Областна администрация Ямбол. „За мен е чест и радост да ви посрещна и приветствам с добре дошъл в Ямбол и да изразя моето DSC_1429 - Copyуважение и приятелско отношение“, каза Димитър Иванов. И още: „Ние сме млад екип и имаме желание да работим и развиваме добрите отношение и бъдещо сътрудничество между нас като държави и региони“.

От своя страна посланикът на КНР благодари сърдечно за поканата и гостоприемството. Н.Пр. още в първите си думи подчерта, че Ямбол и региона имат потенциал, защото имат стратегическо място и възможности за развитие на индустрия, земеделие и туризъм. Посланик Хайджоу е в България от година и половина и категорично смята, че и двете страни трябва да намираме повече пресечни точки за развитие и е важно взаимно да рекламираме DSC_1430 - Copyбългарския и китайски потенциал.

Н.Пр. посланик Хайджоу очаква с нетърпение и утрешната среща с кметовете на петте общини. „С нетърпение искам да чуя какво предлагат отделните общини като възможности и какъв е техният потенциал за сътрудничество“.

Основните сфери, в които бихме могли да си сътрудничим, според посланика на КНР са земеделието, животновъдството, преработвателната промишленост, инфраструктура, туризъм и култура.

DSC_1447Областният управител и Посланикът на КНР след разговора си размениха подаръци. Традиционни български сувенири и продукти на производители от региона дари Димитър Иванов, а традиционен сувенир с китайски цветя, символизиращи просперитета Н.Пр. подари на областния управител.

Във втория ден от посещението на посланика на КНР, областният управител ще има възможността да му покаже различни производства и перспективен бизнес в областта. Забележителни културни и исторически артефакти също ще са в полезрението на гостите.

About the Author :