Ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев беше в Ямбол

DSC_0841Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, информират от пресцентъра на Областна администрация-Ямбол. Повод за посещението на г-н Златев в област Ямбол е организираното информационно събитие съвместно от Европейски информационен център Европа Директно Стара Загора и Велико Търново, и ЯТПП за Плана за инвестиции на Европа.

В предварителния разговор областният управител и ръководителя на Представителството на ЕК в България обсъдиха подготовката за бъдещото Председателството на Съвета на ЕС, конкретните ангажименти и инициативи на местно ниво.

DSC_0848Пред медии и обществени институции г-н Златев направи равносметка на 10 годишното ни членство в ЕС и развитието на европейската политика. „Очаквам едно успешно председателство. Спокоен съм ще се справим добре“, категоричен бе Огнян Златев.

„Всички сме свидетели как регионите промениха облика си благодарение на европейската солидарност. Инвестиции в пътища, социална инфраструктура, иновации… това са все европейски средства, които влязоха и промениха нашите населени места. Тези промени нямаше как да се случат в общините със средства от техните бюджети“, каза областният управител по време на дискусията и подчерта, „евроскептицизмът няма място на наша територия“.

Поредицата от мероприятия, предхождащи Председателството на България, на територията на област Ямбол ще стартират до десет дни, информира областният управител Димитър Иванов.

About the Author :