Поръчителят на взрива и изработилият го остават за постоянно в ареста

SadЯмболски районен съд остави за постоянно в ареста двамата мъже, които имат отношение към взрива, с който щяха да бъдат разчистени междуличностни отношения.

Съдът постанови постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за 42-годишния Цветан Цонев, който е обвинен в подбудителство към създаване и притежание на взривни устройства.

Припомняме, че Цветан Цонев бе задържан от полицейските служители, вследствие от разследването на случая с задържания Калоян Тодоров, който бе арестуван с две взривни устройства. Цонев е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 339, ал.1, вр.чл. 20, ал.1 от НК, за подбуждане и производство и държане на взривни устройства. Наказанието за подобен род престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години.

По време на съдебното заседание днес представителят на държавното обвинение поиска на Тодоров да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като мотивира искането си с предпоставките  42-годишният мъж да извърши друго престъпление и да се укрие.

21-годишният Калоян Тодоров, който е бе заловен с две взривни устройства в Ямбол, също остава в ареста. Той бе задържан от полицейските служители на 09.12.2015г. около 22.00 часа в Ямбол. В момента на задържането си ямболията е носил двете взривни устройства, всяко от които е имало по 1,5 кг. вещества, в себе си.

Тодоров е обвинен по чл. 339, ал.1 от НК, за държане на взривни устройства бе да има разрешително за това. Наказанието за подобен род престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години.

По време на съдебното заседание днес представителят на държавното обвинение поиска на Тодоров да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като мотивира искането си с възможността 21-годишният мъж да извърши друго престъпление или да се укрие.

                                           Пресцентър -Апелативна прокуратура – Бургас

About the Author :