Поредна инициатива на Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол

Ямбол, 16.03.2023 г.

„Комедия от грешки“ от Уилям Шекспир на Драматичен театър „Невена Коканова“ привлича все повече зрители.

Интересният сюжет, класическите теми и търсенето на пътя към другия и едновременно с това пътя към себе си радва зрителите срещнали се вече с творчеството на Шекспир.

Драматичен театър „Невена Коканова“ организира поредица от срещи на актьорския състав и зрителите. Идеята е в непринудена обстановка да се проведе разговор за творчеството на Шекспир, за проблемите заложени в режисьорските интерпретации, както и за предизвикателствата пред актьорите в процеса на създаване на спектакъла.

За екипа на ямболския театър е изключително важно да получи обратна връзка от зрителите, а за публиката да бъде скъсена дистанцията с актьорите.       Първата такава  среща е планирана за 21 март, когато в залата на община Ямбол ще се играе спектакъла „Комедия от грешки“. След приключване на представлението всички желаещи зрители могат да участват в срещата.

Втората среща е планирана за 22 март от 11:45 часа, когато актьорския състав ще гостува на ученици от ПМГ „Атанас Радев“, проявили интерес към спектакъла още на премиерата.

Среща с публиката на актьорския състав на „Комедия от грешки“ ще се проведе и във Варна на 23 март, където ДТ „Невена Коканова“ е на турне.

Предстои и среща с учениците от ПГИ „Г. С. Раковски“, Ямбол на 27 март.

Екипът на културната институция смята, че подобни срещи ще предизвикат допълнителен интерес сред зрителите към дейността и творческия процес в театъра.

Спектакълът „Комедия от грешки“, както и предстоящите срещи са част от проекта на ДТ „Невена Коканова“ – „ДТ „Невена Коканова“-стратегия за развитие и устойчивост“, финансиран от Национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.

 

 

 

About the Author :