Поредна загуба на Ямбол – този път срещу Черно море Тича

Поредна загуба на Ямбол във Варна срещу Черно море Тича снощи, 29 октомври 2019 г. При резултат 93:79 (17:21, 29:19, 28:17, 19:22) тимът на Ямбол остава без спечелен мач в надпреварата и е на дъното в класирането заедно с новака Черноморец, който също е без успех досега. Нерадостната равносметка за Ямбол доведе треньора Иван Чолаков до пълно разочарование и тежките думи, казани от него след края на мача.

За домакините Черно море Тича отлично се представи Коча Йовович, който завърши с 10 асистенции, 7 откраднати топки, 6 точки и 2 борби. Най-силно представяне на ямболския тим бележи Стейвиън Алън, завършил с „дабъл-дабъл“ – 15 точки и 10 борби. Шакил Калхун добави 15 точки, 14 вкара Александър Матушев, Георги Сираков завърши с 12 точки и 7 асистенции. Отборът на Ямбол успя да спечели само първата част с 21:17, благодарение на резултатната си игра през втората част на тази четвърт. Домакините от Варна започнаха с преднина от 5:2. След почти четириминутна игра „моряците“ поведоха със 7 точки при резултат 15:8. Около почти 6 минути преди края на частта Ямбол вкара 11 поредни точки, на които варненци не успяха да отговорят и не само изравни резултата при 17:17, но и спечели първата четвърт.

Втората част започна с изравняване от страна на домакините – 23:23, което стана още през първите две минути. Последва още едно изравняване при 27:27, след което варненци поведоха с 6 точки при 33:27. Домакините дръпнаха с 10 точки 3.45 минути преди края на частта. Черно море Тича взе категорично втората част с 29:19, но на полувремето „моряците“ имаха преднина от все още преодолимите 6 точки – то приключи при резултат 46:40.

След почивката домакините отново започнаха по-добре и за малко повече от три минути игра вкараха 11 срещу 3 точки. Това доведе до преднина от 14 точки при 57:43. В средата на третата част Черно море Тича поведе с 16 точки при 61:45. Със силна игра в защита домакините увеличиха преднината си до 17 точки при 67:50 около 3 минути и половина преди края на третата четвърт.

С кош и успешно изпълнен наказателен удар от Джеймс Гавин около 2 минути преди края на третата част Черно море Тича поведе с 20 точки при 72:52.

През последната част варненци нямаха никакви проблеми, поддържаха комфортна преднина и заслужено взеха първата си победа за сезона в Националната баскетболна лига.

Ето и коментара на треньорите след края на мача:

Иван Чолаков, старши-треньор на Ямбол:

“Първо искам да честитя победата на Черно море Тича. Съвсем заслужена победа. Това което се получи в този мач ме разочарова тотално и вече изцяло сигнализира, че не трябва да съм треньор, въпреки че имам над 26-27 години треньорство в А група. Но явно не мога да ръководя вече. Слаба селекция, недисциплинирани състезатели и мисля, че това е основата за да загубим. За съжаление явно не мога да ги мотивирам и мисля, че трябва да спирам с треньорството.“

Галин Стоянов, старши-треньор на Черно море Тича:

“Радостни моменти, защото очаквахме победа. Беше добре да вземем първия мач, но там не се получи за малко. Днес счупихме мача, така да се каже, в третата част, в един момент нещата станаха доста различни. Страхотно поведение на всички момчета, като отборна игра, ние имаме 30 асистенции, което е страхотно. От друга страна, дори и защитата да се е пропуквала на моменти, когато имаш 16 откраднати топки и си реализирал 22 точки от тях, значи все пак си пазил. Като изключим последните 5-6 минути, когато Ямбол отбелязаха 10-12 точки, преди това ги бяхме лимитирали до 60 и няколко точки. Това определено доста помага и като спреш Стоян Петков със 6 точки, Дарин Иванов с 4 точки. А това са основните мотори на отбора им, най-опитните в отбора, най- голямата заплаха, не само като точки, но и като цяло. Невероятно постижение за нас, че успяхме да го направим.“

About the Author :

Leave a reply