Поражения и на ОФК „Стралджа”, и на „Тунджа 1915”

IMG_7607И другият представител на Ямболска област в първенството на Югоизточната „В” група загуби във втория кръг от пролетния полусезон. В неделя Общински футболен клуб „Стралджа” падна на собствен терен от пловдивския „Спартак С” с класическото 0:3 и оставането на отбора в трета дивизия е вече по-скоро фантастика.
В събота, на дамския празник, ямболският „Тунджа 1915” също претърпя поражение, отстъпвайки пред „Асеновец” с 0:1. Мачът на стадион в областния център можеше да има добър край за възпитаниците на новия треньор Тодор Тодоров, ако футболистите
бяха по-концентрирани при създадените положения пред вратата на гостите от Асеновград. Попадението за противника дойде след груба грешка в ямболската защита, но съперникът нямаше превес, въпреки че е далеч напред в класирането-той е на шесто
място с 38 точки, докато „Тунджа 1915” има само 10 точки.
Положението на „Стралджа” след домакинската загуба от „Спартак С” /Пловдив/ стана изключително сложно. Момчетата на старши треньора Стоян Гурков имат едва 3 точки и са предпоследни в таблицата. Ако не се случи футболно чудо, стралджани ще си заминат много рано и то още при дебюта си в Югоизточната „В” група, чакан толкова дълго време.
И „Тунджа 1915”, и „Стралджа” имат изключително ниска ефективност в офанзивен план. Ямболският тим е вкарал само 10 гола, а стралджани имат на сметката си 12.
В дербито на кръга „Созопол” надигра „Несебър” и се изравни на върха с него с актив от 43 точки.

About the Author :