Попово празнува

IMGP7293aЗа поредна година на 2 май в село Попово се събраха хора от близо и далеч, за да се повеселят на празника на селото. Официални гости на тържеството бяха: заместник – кметът на община Болярово Нина Терзиева, председателят на Общински съвет- Болярово Атанас Дженков, гости на този общоселски празник бяха и народният представител от „Коалиция за България“ Кирчо Карагьозов. С празнично приветствие към жителите и гостите на селото се обърна кметският наместник Ангел Апостолов. Той поздрави съселяните си и гостите на Попово, като пожела весело настроение на всички. С думи за поздрав към присъстващите се обърна и заместник-кметът Нина Терзиева, която освен, че честити на всички празника, напомни положителните промени, които предстоят за поповци, благодарение на работата по проекти, свързани с бъдещето на селото. Народният представител Кирчо Карагьозов също сподели, че е щастлив да е сред жителите и гостите на селото и че от сърце им желае здраве и положителни емоции.

IMGP7310aСлед празничните пожелания от скъпите гости и домакинът, последваха великолепните изпълнения на поповските момичета, част от танцовия състав на ОУ „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово. Заслужени бяха аплодисментите на официалните гости, на гордите им близки и всички, насладили се на кръшните хора на девойките.

 

IMGP7332a А след това заместник – кметът Нина Терзиева поведе първото хоро, следвана от кметския наместник Ангел Апостолов и народния представител Кирчо Карагьозов. За доброто настроение на всички се грижеха музикантите от оркестър „Преслав” – Ямбол. А танците продължиха през целия ден, съпътствани от веселото настроение на събралите се на площада. За да остане и този пореден празник незабравим за всички!    Лора Величкова

About the Author :