Положителните проби в Ямболско са само на пациенти на МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Ямбол, 10.11.2020 г.

Отчетените 7 положителни проби за изминалото денонощие са само на пациенти на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ от лабораторията в Стара Загора, научи „Делник“ от РЗИ – Ямбол. Лаборатория „Лина“ не е успяла да въведе нито една проба. Само за вчера от РЗИ са дали за изследване 38 проби (б. р. чрез взети от тях проби и дадени направления), от които 26 с положителни, днес пробите са 36.

Сред новорегистрираните случаи, които са настанени в болница, са пенсионер, медицинска сестра, завърнала се от санаториум, пациент на хемодиализа, жена от Стралджа, която е била с инсулт, има и диабет, служител от администрацията на община „Тунджа“ и 68 –годишна жена, настанена в Ковид-реанимация.

Сред положителните проби и е на мъж на 82 г. от Ямбол, който е постъпил в болница на 7 ноември, а на 8 ноември е починал. Мъжът е имал три придружаващи заболявания – хронична обструктивна белодробна болест, мозъчно-съдова болест и артериална хипертония. Той е и 39-та жертва на Ковид 19 в Ямболска област.

Днес до 15,30 часа регистрираните случаи в РЗИ вече са 1138 – със 72 повече от официалната статистика на Единния информационен портал, но те ще бъдат отчетени утре. Активните случаи са 565.

От тях в болница са 64, като трима са настанени в Ковид – реанимация. На домашно лечение са 501, излекуваните от заразата са 534, починалите са 39. Под карантина са 762 души.

About the Author :

Leave a reply