Половин век като треньор по бокс

DSC06275През тази година Димитър Мутафов навършва 50 години като треньор по бокс, а боксов клуб „Априлец, който е единственият селски боксов клуб, прави 15 години от създаването му.
В типично негов стил заслужилият треньор не дойде в община „Тунджа” да съобщи за важните годишнини с празни ръце, а донесе поредната спечелена купа от държавно първенство, която доказва висотата и на треньорската му работа и на развитието на клуба. Боксов клуб „Априлец” е станал първенец в отборното класиране на държавното първенство по бокс в Хасково с един шампион, двама сребърни медалисти и един бронзов. „Благодаря на общината от мое име и от името на момчетата, които прославиха „Тунджа”. Тяхното постижение вече е по-сериозно, тъй като те вече са старша възраст.Турнирът в Хасково беше много силен, защото играха всички национални състезатели и нашият клуб се изяви над всички”, каза Димитър Мутафов и подчерта, че клубът е събрал най-много точки от първия и втори кръг и с 10-15 точки е изпреварил големите отбори.
DSC06279„Радостно е, че взехме още една купа, заслуга за успехите има не само ръководството, но и община „Тунджа”, които винаги с голямо и топло сърце се отзовават на нашите искания”, каза още треньорът. Той обясни, че след няколко дена ще започне подготовката на националния отбор за олимпиадата в Китай. „За наша радост Даниел Асенов ще участва в тоя лагер и сигурно ще замине през август на олимпийски игри за младежи”, допълни още той.

About the Author :