Полицията задържа заподозрян за пожара край Лесово

Policia_1Елховските полицаи задържава 20-годишен мъж, заподозрян за възникналия пожар в землището на елховското село Лесово, съобщи говорителят на МВР – Ямбол Татяна Павлова.

Пожарът пламна на 3 август около 15,20 часа в тревиста местност край селото близко до границата с Турция и бързо обхвана голяма площ от над 4000 дка. Заради силния вятър,  високите температури и труднодостъпната местност огнеборци, военни и горски служители гасиха огнената стихия в продължение на три дни. В овладяването се включи и военен хеликоптер, защото до мястото не можеше да достигне друга техника.

Изгорели са близо 4000 дка гориста местност, ливади и земеделски площи. Нанесените щети са в процес на установяване. Задържаният е от селото. Полицията и прокуратурата продължават да разследват случая.

Досъдебно производство е образувано и за пожара в елховското село Вълча поляна, при който изгоряха две къщи и няколко стопански постройки. От полицията съобщиха, че се разследват всички версии, включително и за умишлен палеж.

About the Author :