Полицията е категорична, че задържаният за убийството на англичанката в Маломир е извършител на престъпленията

DSC01743Категорично можем да кажем, че извършителят на убийството на английската гражданка в ямболското село Маломир, е обвиненият Иван Николов, който вече е и задържан за постоянно в ареста, каза на пресконференция в Ямбол главният секретар на МВР Георги Костов.

Той даде висока оценка за професионализма на ямболските полицаи, които са работили в добър синхрон с Окръжна прокуратура – Ямбол и за 10 часа са разкрили тежкото престъпление, извършено на 30 юли.

Наблюдаващият прокурор по делото Едмонд Гоцев благодари на лабораторията за ДНК -профилиране в Бургас, защото в дългогодишната му практика за първи път се случва да се установи ДНК –профил и да се направи сравнителен анализ само за 7-8 часа.

Той уточни, че при направения оглед са иззети множество доказателства, които са анализирани и въз основа на тях може да се направи обосновано предположение, че извършител на сексуалното посегателство върху англичанката Джанет Бенет, убийството и опита за прикриване на престъпленията чрез палеж на тялото са извършени от обвиняемия Иван Николов.

Причината за смъртта на жертвата е хематом в мозъка, но назначената съдебна експертиза ще установи колко удара са нанесени. По досъдебното производство са назначени и биологическа, химична, психиатрично- психологическа експертизи и допълнително ДНК – профилиране.

 

About the Author :