Полицейски екипи на ОД на МВР – Ямбол са предоствратили масово сбиване до блок 18 в квартал „Райна княгиня“

Ямбол, 09.09.2022 г.

Предотвратено е разрастването на конфликт между две фамилии в ямболския квартал „Райна княгиня“.

Снощи към 20:00 часа, в оперативната дежурна част на ОДМВР – Ямбол е постъпил сигнал за масово сбиване до блок 18 в квартал „Райна княгиня“. Незабавно към мястото са изпратени дежурните полицейски екипи, където са установени около 100 човека, събрани около биещите се. В резултат на своевременните и ефективни полицейски действия е прекратено сбиването и не е допуснато допълнително ескалиране на напрежението и последващи саморазправи между опонентите и техните близки. По първоначални данни медицинска помощ е оказана на осем лица, от тях едно лице е с фрактура на главата, едно е с порезна рана на лицето, а останалите са с повърхностни наранявания. Няма пострадали служители. От хвърляни твърди предмети са нанесени щети по два служебни автомобила. За срок до 24 часа са задържани трима мъже. На местопроизшествието е извършен оглед. Изясняването на фактическата обстановка по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Ямболски криминалисти са задържали 30-годишен мъж от Сливен за притежание на наркотични вещества. Снощи, в хода на проверка на лек, 30-годишният мъж е предал по надлежен ред 3 найлонови пакетчета с жълто кристалообразно вещество – ,,пико“. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Служители от РУ – Ямбол разследват кражба от частен дом на ул. „Царевец“ в областния град. По данни на собственика от имота му са отнети: прозорец от алуминиева дограма, ръчна количка с гумено колело, около 30 кг арматурно желязо,10 метра ел. удължител и други.  Не са констатирани следи от взлом. Работата по случая продължава.

About the Author :