Полицейска операция за акцизни стоки

cigari_1Над  30 000 къса безакцизни цигари  и  3 кг насипен тютюн иззеха служители на ОДМВР Ямбол, в рамките на двудневна операция за противодействие на нарушенията и престъпленията, свързани с акцизни стоки.

Специализираната полицейска операция е проведена през изминалите два дни. В хода на акцията, на 28  юни, при проверка на лек автомобил, близо до Елхово, от 32-годишен ямболлия е иззет 1 кг. нарязан тютюн без бандерол, пакитиран в два найлонови плика. Същия ден в търговски обект в село Генерал Инзово е установено, че продавач-консултантът държи 0,250 кг. безакцизен тютюн. На 29 юни на АМ “Тракия” е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 44-годишен жител на Пловдив.

cigari 2При проверката, в багажника са намерени и иззети 3 мастербокса цигари „EM@IL BLUE”, съдържащи 30 000 къса цигари без акцизен бандерол. При проверка на друг лек автомобил на АМ “Тракия” са открити и иззети още 340 къса цигари без акцизен бандерол. В рамките на операцията същия ден в Ямбол, от дома на 44-годишен мъж са  иззети 174 къса саморъчно свити цигари с тютюн и 1,400 кг. насипен тютюн, без бандерол, а при проверката на млад мъж е установено, че той държи в себе си  0,350 кг тютюн. Работата по всички случаи продължава.

cigari 3

 

 

About the Author :