Полицаи задържаха мъж, предложил им подкуп

pol elЕлховски полицаи задържаха 65-годишен мъж за подкуп. На 13 юни, в 17:45 ч., на път I-7, в хода на специализирана полицейска операция, униформените спряли за проверка лек автомобил „Рено-Меган“, управляван от Р.С. /65 г./ от силистренското село Правда. При проверката е установено, че водачът шофира след употреба на алкохол, с концентрация над 1,00 на хиляда. След констатиране на нарушението, водачът предложил на полицейските служители подкуп в размер на 200 щатски долара за да не извършат действия по служба – да не вземат отношение по случая. Мъжът е задържан незабавно, а на местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия.  Образувано е бързо производство. След доклад на събраните материали по случая в Окръжна прокуратура – Ямбол на Р.С. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 304а от НК и му е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата  по случая продължава.

От прокуратурата съобщиха за случая, че Окръжна прокуратура – Ямбол е задържала за 72 часа Роман С. (65 г. от   с. Правда, общ. Дулово, обл. Силистра) – водач на тежкотоварен автомобил.  Той е привлечен като обвиняем затова, че на 13.06.2017 г. около 17.45 часа на кръстовище в община Елхово предложил подкуп – пари в размер на 200 щатски долара на длъжностно лице – полицейски служител, за да не извърши действие по служба (да не реализира административно наказателна процедура по ЗДвП) – престъпление по чл. 304 а от НК.

Очаква се на 16.06.2017г. Окръжна прокуратура Ямбол да внесе искане за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице пред Окръжен съд Ямбол.

 

 

About the Author :

Leave a reply