Полицаите разкриха пет кражби

POLТри кражби са разкрили ямболски полицаи. В хода проведени издирвателни действия, служителите на реда установили 20-годишен младеж от Ямбол, извършил кражба на инструменти, меден казан, кабели  и други вещи от таванско помещение на ул.”Търговска”. Собственикът констатирал посегателството на 20 февруари. Нанесената щета е в размер на около 500 лева.

Преди няколко дни от търговски обект, находящ се в централна градска част на Ямбол била извършена кражба на преносим компютър, собственост на клиент. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че  посегателството е дело на 22-годишен  ямболлия.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установена и 24-годишна жителка на Ямбол, извършила кражба на златен синджир с тегло около 6 г от заложна къща в областния град.

В РУ Ямбол продължава работата по пълното документиране на случаите.

Стралджански полицаи за разкрили две кражби от частни имоти, извършени чрез проникване през незаключени врати. По този начин от къщата в село  Иречеково на 23 февруари е откраднат мобилен телефон. В хода на разследването е установено, че деянието е извършено от 27-годишен жител на същото село. През незаключена врата на къща в село Воденичане е проникнал и извършил кражба и 45-годишен жител на същото село. Предмет на посегателството му били буркани със зимнина, ел. разклонители и различни видове инструменти. Част от инкриминираните вещи са върнати на собственичката. Работата послучаите продължава.

About the Author :