Политическо оцеляване

Diana1Отчаян ход за политическото си оцеляване направи кметът Георги Славов с наложеното на Общински съвет предложение временно да прекрати процедурите по облигационния заем.

Официалните мотиви бяха той да се отърси от отговорност и да си намери отново виновник, който да е извън него и ГЕРБ и това, естествено, според налаганата от години риторика, е БСП.

Всеки, който малко от малко вече е свикнал с неговите действия и стратегическите му ходове, е наясно, че официалните мотиви нямат нищо общо с реалните.

Вероятно кметът се опитва да оцелее след провала си на европейските избори като областен лидер на ГЕРБ, успял да загуби всички пет общини в областта, защото Бойко Борисов обеща възмездие. Кога, само те си знаят.

Вероятно това е и ход Георги Славов да се задържи като кандидат на ГЕРБ и за следващ мандат, поне това ставаше ясно от изказванията на неговите съветници на сесията.

Дали ще се получи, ще поживеем и ще видим. За нас като граждани е ясно само едно – нищо не е това, което изглежда на пръв поглед, а те нека ни забаламосват колкото си искат….

Диана Иванова

About the Author :

Leave a reply