Политически Бехтерев

ЕрдоганВсичките ни сметки като държава излизат лоши. В енергийния пасианс, както и да я въртим, губещите сме ние – накрая ще почнем да внасяме ток от Турция, от страна, за която в продължение на десетилетия ние изнасяхме.

Ако има някой на Балканския полуостров, способен в последните години да играе печелившо, това е именно южната ни съседка. Само с 4 процента от територията си в Европа, тя действа и към Евросъюза, същевременно изобщо не се притеснява да прави алъш-вериш с Русия, и с всички, от които има икономическа изгода.

Ердоган излезе от площада „Таксим” с победа, въпреки че много и обилно се говореше за разгромяващ бунт срещу него и политиката му. Изборите обаче го пак изстреляха на върха.

Ние се въртим като пумпали и вече от снишаване имаме политически Бехтерев. Ако не са еврофондовете, сме капо. Защото от всичко голямо или се отказахме, или го поделиха помежду си 1000 тарикати.И тъй като еврофондовете ще са до време, тарикатите пращат децата си далеч от тук. Защото няма да има вече цица, бозката я изсмукаха. Макар че „ национално отговорният капитал” винаги се смее последен. Цинично…

Борислав Ненов

About the Author :