Политическа среща с проф. Любомир Халачев

IMG_8218Среща с проф. Любомир Халачев – член на Изпълнителното бюро и член на Националния съвет на ПП АБВ, имаха снощи, 23 април 2019 г,  в конферентната зала на хотел “Диана палас”, членове на Коалиция за България, симпатизанти и граждани. Припомнено бе, че на 30 март 7 партии се обединиха в обща коалиция – Коалиция за България. Това са: АБВ, Обединен блок на труда – Български лейбъристи, ПД Социалдемократи, Българска партия Либерали, Движение за национален хуманизъм, Възраждане на отечеството, Българска левица.

“Ако искаме да имаме добра външна политика, трябва да имаме добра вътрешна политика, смятаме ние”, каза проф. Халачев. Основната задача е да се борим за България, затова и пътят за Европейския парламент минава оттук. Имаме си държава и български интереси – тях трябва да отстояват представителите ни в Европейския парламент, допълни той. Гостът подчерта, че АБВ е направила IMG_8214обединение на партии с леви идеи, обединени около това хората да живеят по-добре, да получават по-добри доходи в близките години. Изпращаме нашите представители в Европарламента да правят контакти, връзки, това не е място за битки, а за умни преговори, каза проф. Халачев. Като добър пример от миналото той даде съдържанието на книгата “Илинденско-Преображенското въстание през погледа на европейските дипломати”, издадена от партия АБВ и с предговор на президента Георги Първанов. Заедно с книгата “Духът и битът на българина” и документалния филм “Бойните маршове на България” те бяха подарени на читалище “Съгласие”.

Искаме стабилно представяне на тези избори, за да покажем, че представляваме сериозна част от българската левица, заяви гостът. Той обърна внимание на два акцента за Коалиция за България: борба с огромната ширеща се корупция, която не може да съществува без тези, които управляват държавата, както и смяна на този модел на лошо управление, на неподреденост на държавата, за което той даде много примери.

Нашата борба е да покажем, че съществуваме, че обединени можем да изпратим наш представител в Европейския парламент, заключи гостът.

IMG_8215 IMG_8220

About the Author :