Политическа математика

Image_4499048_128Няколко години вече знайни и незнайни политици, буйни общественици, речовити журналисти, а и сериозни уж учени, настойчиво ни убеждават, че над два милиона от „красивите и умни”, както ги назовават, млади българи, са напуснали опосканото ни Отечество. Това е една тъпа, Бог знае кому нужна манипулация, която обаче, както се оказва, върши добра работа на тези, които са я измислили. Оскотялото население, оказва се, или не може, или не желае да смята, за да реши елементарната задачка, а да мисли пък отказва решително и позволява на самозабравилите се шарлатани да разиграват преспокойно коня си. Манипулацията, повтарям, е тъпа, защото и с невъоръжено око се вижда, че разчита на спекулативното, преднамерено омешване на днешните емигранти с „вчерашните”.

Спекулира се тъкмо с българската диаспора в чужбина, брояща тъкмо два милиона, защото инак е ясно, ако можеш да смяташ и мислиш, че няма как да имаме толкова емигранти. Задачката, ще повторя и това, е наистина елементарна, щом населението ни през 1989 така и не дотигна девет милиона, а сега е 7 300 000 души. Не два милиона и половина, вижда се, а около милион и половина в най-добрия случай са напуснали България, но и тази сметка е подвеждаща, защото вече четвърт век имаме отрицателен прираст. И, ако си направим труда да надзърнем в миналото, ще видим, че за времето от 1964 до 1989 година, при положителен прираст, България е увеличила населението си с повече от милион, а за същия период после, при отрицателен прираст, съвсем закономерно, населението е намаляло поне с милион. Освен това, всички помним „Голямата екскурзия” и последствията от нея, всички прекрасно знаем, че се изселиха около половин милион турци. Е, не е ли лесно, щом е тъй, да се пресметне, че броят на „красивите и умни”, млади българи, е не два милиона и половина, а по-малко от половин милион. И тази сметка обаче, бързам да оповестя, е подвеждаща, защото в Швеция и Норвегия, да речем, като кажат  „българин”, разбират „циганин”, защото българи там рядко виждат, пък и бардаците на цяла Европа са пълни с хиляди мургави момичета, дето също минават за българки.

Така е и с хиляди черноработници в Гърция, Италия, Англия и Испания, не само черноработници са, но са и чернички, а в Германия и Русия пък са много българските турци. Въобще не само тъпа, но и прозрачна е манипулацията, но се поддържа с всички средства! Не само с безотговорното плямпане на изброените персонажи, но и с решителната помощ на медиите и Интернет, където могат да се прочетат удивителни неща в уж сериозен сайт, осветляващ ни относно „Българските емигрантски общности”. Нека ми простят нетактичността създателите му, но той е създаден или от пълни малоумници, или от закоравели циници, които се гаврят с лековерния читател! Написано е в него:”По данни на МВнР от 2010 г. разпространени неофициално в НС по време на работата по Изборния кодекс, броят на българските граждани, живеещи в чужбина, е над един милион (без Турция).” Цитирам буквално и, вярвам, всеки осъзнава доколко абсурдно е твърдението, че МВнР разпространява неофициални данни в парламента и тъкмо върху тях стъпва Изборният кодекс. Развеселяващи са, разбира се, дотолкова недомаслените приказки, но следва още по-голям абсурд. Следващото изречение буквално гласи:”Броят на българските граждани в чужбина по преценка на дипломатическите ни представителства за 2011 г. е над 2 милиона.” Невероятно е, но този, дето го е писал това, или не знае, че МВнР и „дипломатическите ни представителства” са едно и също нещо и няма как да излъчват различна информация, или ни мисли за пълни идиоти, дето тутакси ще му се вържат, Бог знае защо. Всичко, оттук насетне, е най-долнопробна, полуграмотна манипулация.

Изрично е посочено, например, че се представят българските емигранти по държави, без да се включват българските малцинства, а се включват, щом е отбелязано, че в  Бразилия живеят 60 хиляди българи-бразилци, а в Аржентина 80 хиляди българо-аржентинци. В САЩ пък, посочено е отново изрично, живеят „около 300 хиляди души от българско потекло, повечето скорошни емигранти. Около 250 хиляди български граждани.” По-сетне обаче, при анализа на цифрите, се казва, че при преброяването от 2000 година, „55000 души са определили български за свой етнически произход, 28 565 души са отбелязали, че говорят в къщи на български език, а 93 000 са общо тези, които са обяви български или частично български произход.” Е, очевидно е, надявам се, че е невъзможно 250 000 от емигрантите в САЩ да са български граждани и „скорошни емигранти”, щом близо 200 000 от тях са били там още през 2000 година. Още много примери красноречиви примери мога да приведа, но и това е предостатъчно, мисля, за да е ясно, че някой лъже нагло, защото има нужда от тенденциозната лъжа. Лесно е да се досетим, че наглата лъжа, като всяка нагла лъжа, е политическа лъжа, а първото, което би хрумнало всекиму, е, че е нужна тя най-вече на тези, които фалшифицират резултатите от изборите.

Така е, нужна е наглата лъжа на фалшификаторите, които се подиграват с нас и с демокрацията при всяка изборна кампания, знаят вече и децата, че всякога е в ход мръсната игра с реалния брой на жителите.  Живеещите по постоянен адрес, ако някой все още не е разбрал, по нашите градове и села, всъщност, са поне с милион по-малко, но това не им пречи да гласуват, когато е нужно! Нещо подобно се случва и с живеещите в чужбина, и те гласуват, когато трябва и за когото трябва, а броят им е все неясен. Раздухваното преселение на нашенци в чужбина, спомага, разбира се, за да гласуват електронно Бог знае колко хора, чийто реален брой е известен също единствено на Бог. Това обаче отдавна не е единствената цел на манипулацията, като че ли, а има за цел да отвлича вниманието от реалните проблеми тя, като паралелно с това обърква фатално лековерните. Всички говорят глупости и никой не казва истината, но цялата тази, ненужна наглед шумотевица, като че ли, има за цел да поприкрие някак демографския срив, като мистифицира реалността. Всъщност, мистификацията е почти невъзможна, ако има по-паметливи хора, които си спомнят, че конгресните документи на БКП, които най-често също бяха нагла лъжа, не излъгаха, когато посочваха, общо взето, съвсем аргументирано, демографското развитие. Защото, наистина, съществуваха всички предпоставки, още през 2000 година, както бе обещал другарят Тодор Живков, населението на България да е 10 000 000 души!

Непрекъснатият положителен прираст е достатъчно доказателство, а съществуват и точни, статистически данни, които сочат, че населението на републиката всяка година расте с над 50 000 души. Днешната реалност е печална, сега прирастът е отрицателен постоянно и населението на България се топи неумолимо, но някой се напъва, като че ли, да замъгли тъкмо тази неблаговидна реалност. Неблаговидна, не е необходимо да се обяснява надълго, защото докато се надявахме на невиждано благоденствие, достигнахме до невижданата мизерия, характерна за всяка слаборазвита държава, в каквато превърнахме нещастното си Отечество. Отрицателният прираст, всеизвестно е, всякога е отличителна характеристика на мизерстващите, слаборазвити държави, както положителният прираст е отличителна характеристика на благоденстващите, силноразвити държави. Манипулацията обаче има и друга, странична, да я наречем, но немаловажна цел, щом вселява страхове у хората и замъглява още веднъж действителността. Внушава се, например, че „красивите и умните” вече са се изнесли в благословената Европа и още по-благословената Америка, а тук са останали боклуците, „лошият материал”, както се изрази любимият ни премиер, който не заслужава нищо добро, защото е неспособен да свърши добра работа. Некадърните, бездарни, неблагонадеждни остатъци от българското население, разбира се, трябва да се радват и на мизерията, особено ако е тя стабилна, защото каквото и да получат им е много! Който е кадърен, внушава се, е там, но колко от блаженствуващите уж емигранти се занимават са най.мръсната и най-неплатена работа, колко проституират,колко крадат, не се казва!

За сметка на това се казва, че тук са останали само турците и циганите, които раждат ли раждат и скоро, ама съвсем скоро, ще претопят окончателно остатъците от българския народ. И това е поредната манипулация, слава Богу, защото вече посочих, че тъкмо турците и циганите са май доста повече от „красивите и умните” сред българските емигранти. Друго какво да кажа, освен това, че пак ни се подиграват! Да, подиграват ни се, нагло, цинично, по абсурден начин, тъй, както не се случва никъде в цивилизования свят. Подиграват ни се тези, които зависят от нас, щом са известни правилата в демократичната държава. Е, хак ни е, щом си траем, малко ни е, щом тъпите манипулации не ни ядосват, а наглите лъжи не предизвикват гражданско недоволство…

Любомир Котев

About the Author :