Поклон пред паметта на героите

На втори юни, с поднасяне на венци и цветя в Генерал Инзово и Ботево, Маломир и други села на община „Тунджа“, бе почетена паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Да засвидетелстват своята признателност към героите присъстваха Мария Цветкова- народен представител от Ямболски избирателен район, Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, Нели Славова- председател на Общински съвет „Тунджа“, заместник-кметовете- Георги Чалъков и Станчо Ставрев, общински съветници от община „Тунджа“, жители и гости на населените места.

На церемонията пред паметника в село Генерал Инзово присъстваха и Георги, Марияна, Константин, Христо, Александрина, Велизара, Кристина- децата, които се включиха в инициативата на община „Тунджа“ „Да помним подвига и почитаме паметта на героите“- за почистване на войнишките и други паметници. След неговото почистване те освежиха изписаните имена на загиналите. За родолюбивата инициатива децата получиха подаръци от кмета на община „Тунджа“- Георги Георгиев.

Пред паметника на Христо Ботев в село Ботево, 15 годишния Георги Георгиев, развълнува гостите с емоционален рецитал, посветен на революционера. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Ден като втори юни ни напомня, че свободата ни не е дар, а е възможна благодарение на борбения дух и саможертвата на хилядите знайни и незнайни герои!

About the Author :

Leave a reply