Поклон пред Борислав Ненов!

Borislav-NenovНа 54-годишна възраст ни напусна нашият колега и приятел Борислав Ненов. Той е сред журналистите, основали през 1994 г. единствения ежедневник, издаван в Ямбол – вестник „Делник” и до последно продължаваше да работи за сайта „Делник” и за седмичника „Неделник”.

Борислав Ненов е роден на 20 септември 1963 г. в Ямбол. Завършва гимназия „Васил Левски” в Ямбол и специалност „Българска филология” в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски”. От 1987 г. е работил е като учител в елховското село Бояново и в Ямбол, а от 1991 г. започва да се занимава с журналистика – във вестниците „Факт” и „Тракиец”, а след това и в „Делник”.

През 2007 г. излезе дебютната му книга с хроники „Ямболските страсти – някога и вчера”. Две години по-късно – през 2009 г. издава книга с публицистика „Гримасите на прехода”, писана в периода 2003 -2009 г. и публикувана във вестниците „Делник” и „Глас”.

Третата му книга – сборник с разкази –”Подранили носталгии”, излиза от печат през 2012 г. Тя е художествено-мемоарна ретроспекция „към дните, които уж са нямали значение, а всъщност са били най-светла диря в живота”.

През 2016 г. Борислав Ненов издава четвъртата си книга с хроники „Нови страници за стария Ямбол”, която отразява времето от първите десетилетия на 20 в. до смяната на властта, преврата на Отечествения фронт и е гмуркане в протоколите на Народния съд в Ямбол.

През 2017 г. напук на болестите, които го налегнаха, той издаде петата си книга „Когато Безистена беше хали”, носеща духа на стария Ямбол, но така и не успя да я представи пред публика.

Няколко години поред журналистът и публицистът Борислав Ненов предаваше своя опит и провокираше с таланта си млади дарования в клуб „Млад журналист” в читалище „Съгласие”.

За нас Борислав ще си остане колегата, приятеля, учителя, за който пазим скъпи спомени.

About the Author :