Поклон и благодарност

DSC04630Птиците пеят красиво в деня на светлината българска. Празникът в Стралджа всеки път започва с „Върви, народе възродени”, с прослава на братята Кирил и Методий, с песни и танци.

Изпълни се читалището с малки и големи. Вълнението обзе всички. И кметът Митко Андонов беше този, който намери най-точните думи, за да го изрази- с поклон пред делото на братята Кирил и Методий, с благодарност към усърдието на съвремените   учители и културни дейци.

DSC04637Като признателност към най-заслужилите, по решение на ОбС и със своя заповед, г-н Андонов  връчи награди. Плакет на П. Кр. Яворов – за Георги Александров и Тянка Ташкова, които сърдечно благодариха, очаквано, със стих и благослов за знанието, за културата. С почетен знак – плакет на общината – за  Денка Йорданова, директор на ЦДГ ”М. Рубенова”, Иван  Иванов старши учител ОУ Зимница, Желязка Тончева  и Георги Митев, педагози от СОУ ”П. Яворов”, Пенка  Атанасова, ЦДГ ”Здравец”, треньора на детски представителен футболен отбор Христо Колев.

DSC04652Протоколен подаръчен сувенир – за педагозите Филип Дамянов, Йовчо Христов, Иванка Георгиева от СОУ, Мария Димитрова , Цветелина Тончева, Веляна Атанасова   от ОУ Стралджа,  Милена Маринова от ОУ Войника и Ирина Урумова от ЦДГ ”М. Рубенова”. Поздравления!

Концертната програма, подготвена с много любов от учители и ученици на общината, доказа всеотдайността и признателността на стралджанската учителска гилдия и културна общественост към празника на просветата и духовността.

DSC04642 Танцуваха малките от детските градини, рецитираха учениците от Зимница и Войника, куклен театър показаха децата от ОУ –Стралджа, настроение и енергия имаше в представянето на СОУ ”П. Яворов” с мажоретките и буфосинхрон, шарена приказка  от багри, музика и танци поднесоха участниците в първа, втора и трета група при ансамбъл „Въжички”….Красиво, оригинално, приятно участие на малки и големи, доказателство за таланта ,  за стремежа към знания , култура, образование. Нека бъде светлина!

DSC04658DSC04677

About the Author :