Поискаха отвод на съдия по делото за местния референдум за дълга

SAM_3014Ямбол, 22.02.2018 г.

Отвод на съдия Ваня Бянова-Нейкова поискаха жалбоподателите срещу решение на Общински съвет-Ямбол, против провеждането на местен референдум за поемането на общински дълг. Административен съд-Ямбол, ще се произнесе в 7-дневен срок. Причината за искания отвод е, че тя е участвала в състава на Административен съд-Ямбол, по дело № 364 от 2017 г. по аналогичен казус, коментира веднага след заседанието Катя Георгиева, общински председател на БСП-Ямбол, и председател на групата общински съветници от БСП. „По това дело има влязло в сила решение и считаме, че съдия Бянова-Нейкова има вече изградено мнение. Това би попречило на справедливото решение по настоящото дело“, допълни Катя Георгиева.

Днешното дело  е заведено от общинските съветници Антоанета Маринова, Мариета Сивкова, Стефан Стоянов и Румен Банков. Ответната страна – Общински съвет-Ямбол, не изпрати представител.

Катя Георгиева изрази увереността си, че жалбата е правилна и решението, взето от Общински съвет-Ямбол, е незаконосъобразно. „Разчитаме на Административен съд-Ямбол, да уважи нашите мотиви. Убедени сме в своята правота“, бе категорична тя.

SAM_3015 SAM_3023

About the Author :