Позиция на общинските съветници от БСП в Общински съвет-Ямбол:

DSC08382Продължава източването на общинския бюджет чрез европейските проекти
На днешната сесия на Общински съвет – Ямбол, управляващите от ГЕРБ гласуваха увеличаване на средствата по т.нар. „проект за центъра“ с 600 хил. лв. с парите от нашите данъци директно и индиректно с приемане на дълг от 2,2 млн. лв. чрез залагане на собствените приходи по бюджета. Категорично сме против средствата, събрани от данъците на ямболии, да се изразходват неясно за какво, поради следните факти:
1.Ясно е вече, че причината за спирането на проекта не са „керемидките“ и „гьоловете“, а изчакване на гласуваните днес пари.
2.Никой не обясни за какво ще се разходват тези пари, кметът не предостави разчети.
3.Гласува се да бъдат дадени средства от данъците на ямболии за възникнали допълнително строителни дейности. Но обектът е бетониран. Молим, не го разбивайте!
4.Тези 600 хил. лв. директно отиват за неясни дейности. Така се компенсира ниската цена, на която е спечелен търгът от строителите.
5.За изплащането на дълга от 2,2 млн. лв. управляващите заложиха средствата от собствени приходи в бюджета. Досегашната практика на кмета по други проекти, финансирани чрез ФЛАГ, е минимум 10 % от дълга да се плащат с общински пари. По този обект може да очакваме да се дадат от бюджета още около 200 хил. лв. или общо над 800 хил. лв.
Оставаме на съгражданите ни да преценят какво ни чака по проекта за „канализацията на Каргона“, който е 90 млн. лв. Ние не смеем да мислим! 10 % са 9 млн. лв.!

About the Author :