Пожарът на Лесово е овладян, областният управител Димитър Иванов благодари на всички служби и доброволци участвали в справянето с огнената стихия

Пожарът в района на Лесово, по българо-турската граница, на територията на област Ямбол е овладян. Екипите на пожарна безопасност, горските  служители и гранична полиция остават на място да следят обстановката и да не допуснат отново разгаряне на пожари. Към момента няма опасност за хората и населените места в района, както и за държавната граница. Припомням, че огънят вилня в продължение на две денонощия в района на Лесово и обхвана площ от над 10 000 декара, основно сухи треви и храсти.

Областният управител Димитър Иванов благодари на всички екипи и доброволци включили се в борбата с огнената стихия на територията на област Ямбол. Специални благодарности за екипите на Пожарна безопасност и защита на населението, Регионална дирекция Гранична полиция Елхово – опазили държавната граница и защитното съоръжение и не допуснали огъня да навлезе на територията на съседната Република Турция, на служителите на Югоизточно държавно предприятие и всички Горски стопанства от областта, на военните формирования от областта и на двата хеликоптера от Авиобаза „Крумово“, включили се в най-тежките моменти на силен вятър и бушуващ пожар. Изключителна и навременна бе и помощта на всички доброволци и доброволни формирования от Елхово, който участваха. „Всички те се справиха, в пълна координация и общи усилия, в потушаването на тежката ситуация, за което им Благодаря!“, каза областният управител Димитър Иванов.

И днес в 13 области в страната има повишен риск от пожари, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология, в това число и област Ямбол. Бъдете внимателни!

Пресцентър на Областна администрация

About the Author :

Leave a reply