Пожарникари реагирали на 11 сигнала за отводняване след градушката

uvs140730-003.BMPСилен порой и градушка се изсипаха над Ямбол в понеделник – 28 юли. В продължение на два часа на три вълни стихията вилня в града. Първоначално започна да вали силен дъжд, след което падна първата градушка, която в различните части на града беше с различна големина – в центъра ледените късове достигаха и до големината на орех, а в кварталите са били колкото лешник. След първото утихване изведнъж се появи истинска буря, придружена с пороен дъжд, вятър и силна, но по-ситна градушка. Третата вълна беше най-слаба, но и тя беше гарнирана със силен дъжд и ледени късове.

uvs140730-002.BMPУлиците в града заприличаха на реки, защото дъждовната канализация не можеше да поеме водата, а от вятъра бяха паднали и доста клони, затова се налагаше на места да се отпушват шахтите, за да се оттече водата.

На 11 сигнала за отводняване на наводнени къщи и административни сгради са реагирали от „Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщи за „Неделник” зам.-областният управител Иван Иванов. Сигналите са били основно на ул. „Клокотница” в Каргона, имало е и единични случаи на ул. „Шипка” и др. Отводняване е извършено и в сградата на Административен съд – Ямбол и на Кардиологичната болница. Заради теч от покрива е паднала част от окачения таван в Общински детски комплекс.

About the Author :