Поет сравни кмета на „Тунджа” с хан Крум

???????????????????????????????На премиерата на стихосбирката „Бисерни късчета” тази седмица авторът Иван Колев, който извади на светло лирическите си работи на 86-годишна възраст, бе във вихъра си.
Големият скулптор изчака да минат ласкавите думи за книгата му, след което пусна на воля приказките си. Той се поразпали ( племенницата му Радостина Колева, също художник, обясни, че цялото лято майсторът е прекарал между четири стени, тъй като правел ремонт на ателието си ) и в хубавите думи към кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев, изтърва пусията.
„Началникът” на 44 села из Тунджалъка, бе сравнен с хан Крум, а вероятно това се стори недостатъчно на Иван Колев, та той притури и хан Омуртаг. Кметът, като възпитан човек, при това историк, и най-вече от почит към големия в изобразителното изкуство Колев, подмина изцепката с лека усмивка.
Всъщност, нито скулпторът, нито кметът на „Тунджа” има за какво да си правят четки, така че нещата си останаха куриоз от пищната риторика на автора на „Бисерни късчета”.
Иван Колев обясни и как пред неговата галерия, дарена на община „Тунджа”, и разположена в село Кабиле, ще се вият опашки от германци.
Дай Боже, да дойдат и такива дни, защото откъм посещения на чужденци не сме добре. Тази година хотелите в Ямбол и региона бяха спасени от стотиците полицаи, които бдяха нелегални от Сирия да не преливат в страната ни.
Хората на Ангела Меркел пасуват, засега поне.

About the Author :