Поетически двубой – празник на мереното слово

IMG_1809След успеха на първия ямболски поетически двубой преди година на 17 март 2017 г. от 18:00 ч. в Синия салон на НЧ „Съгласие 1862” се проведе втори. В този двубой, който е тридесет и четвърти поред за страната, основни участници бяха две дами – Величка Русева (със секундант Росица Бакалова, поетеса, журналист и учител, а също участник и победител в миналогодишния двубой) и Милена Йорданова (със секундант Жельо Учков, собственик на ИК „Жельо Учков“). Автор и водещ – Петър Чухов.

Двубоят протече в обичайните четири тура: I тур – всяка от двете дами се представи в рамките на 10 минути с най-доброто от поезията си. II тур – всяка имаше по 10 минути, за да дискредитира опонентката си, като представи на публиката нейни слаби, по своя преценка, IMG_1854творби. След втория тур публиката имаше възможност да предложи дума или фраза като тема за импровизация. Предложенията, записани на листчета, бяха събрани в кошнички, от които водещият изтегли думата „болката” и това беше темата, по която дамите писаха в продължение на 20 минути. През това време се проведе III тур, в който секундантите разполагаха всеки с по 10 минути, за да защитават своята дама и да нападне съперничката й. В IV тур всяка дама прочете написаното току-що стихотворение по темата, зададена от публиката. За разлика от другите досега провеждани поетически двубои, в този имаше и V тур, който по никакъв начин не повлия върху оценките. Двете поетеси се представиха с по още един талант. Величка Русева пя с много настроение за публиката, докато на екрана вървеше слайд шоу с най-добрите картини, нарисувани от Милена Йорданова. Публиката гласува след всеки тур за предпочетената авторка с предварително раздадените листчета като резултатите се изписваха на табло, без обаче да се знае кои числа за кого се отнасят. Победилите поет и секундант бяха обявени накрая, след като се събраха резултатите от гласуването.

Публиката излъчи за победител във втория поетически трубадурски двубой с 1 точка в повече Милена Йорданова със секундант Жельо Учков.

IMG_1805 IMG_1837 IMG_1843 IMG_1849

 

About the Author :

Leave a reply