Поетеса взриви публиката с новата си книга

 

Ямбол, 18.06.2022 г.

            С бурни аплодисменти публиката приветства новата книга на Детелина Стефанова „Толкова… Единствена“. Стихосбирката, трета поред на поетесата след „Съвършенство… в несъвършенството“ (2020) и „Магьосница“ (2021), бе представена в Културно-информационен център „Безистен“ на 8 юни т.г., където се събраха много приятели на Детелина Стефанова, любители на поетичното слово и на нейното творчество. Авторката на „Толкова… Единствена“ по време на представянето бе на сцената между водещата на вечерта Евдокия Янкова – секретар на НЧ „Зора – 1945“ и редакторът на книгата Илко Капелев – поет, белетрист и журналист.

Детелина Стефанова сподели интересни мисли за поезията, както и моменти от своя творчески път. Тя наблегна върху пъстрото тематично многообразие в поетичното си творчество, след което прочете цикъл стихотворения от новата си стихосбирка, както и стихотворения от втората ѝ стихосбирка „Магьосница“. Публиката приветства новите творения на поетесата с възторжени аплодисменти, а бившият зам.-кмет на община „Тунджа“ Станчо Ставрев възкликна: „Вълшебна вечер на поезията!“

Детелина Иванова Стефанова е родена на 14 март 1971 година в Добрич, но живее от доста години със семейството си в Ямбол. Завършила е в родния си град ВПУ „Константин Преславски“, специалностите „Предучилищна педагогика“ и „Логопедия“. Има публикации в „Литературен свят“, неотдавна бе публикувано интервю с нея в politica.bg, а на Деветия Национален конкурс за поетеси „Дора Габе“ през 2020 г. бе удостоена с поощрителна награда.

Стиховете на Детелина Иванова Стефанова веднага впечатляват със своята изтънчена лиричност, с категоричните си послания, които носят, със своя пряк и нетенденциозен изказ… Това са стихове на жена, която търси или вече е намерила своето вълшебно биле…

Поетичната вечер на Детелина Стефанова беше организирана от Община Ямбол и НЧ „Зора – 1945“ и бе част от културните прояви в чест на празника на Ямбол Свети Дух.

About the Author :

Leave a reply