Георги Господинов с нов роман – “Времеубежище”

Под печат е новата книга на Георги Господинов. Заглавието на романа е „Времеубежище“. Той излиза на 29 април 2020 г., съобщи през фейсбук големият писател от Ямбол. Неговото пожелание е: „Ангелът на книгите и на четящите да е с нас“. И още споделя той: „Не бях издавал книга в извънредно положение, случи се и това, човек никога не знае. Някои ме съветваха да изчакам по-добри времена. Според мен пък книги трябва да излизат във всички времена.“
Корицата е с рисунка на големия Недко Солаков и дизайн на Христо Гочев. Вече могат да се правят предварителни поръчки на сайта на издателството „Жанет 45“, с 20 % отстъпка до 3 май 2020 г.

От издателство „Жанет 45“ казват за книгата: „Романът, писан в последните няколко години, улавя цялата тревожност и предчувствие за буря, което витае във въздуха.

Роман за това как се живее в остър дефицит на бъдеще, който смесва сатира и носталгия, история и ирония.

Роман времеубежище.

Как реагираме на усещането, че светът рязко се е сменил и нищо не е като преди? Какво става, когато разберем, че бъдещето ни е отказано? Влизаме ли тогава в убежището на миналото? Можем ли сами да избираме своето минало, лично и това на държавата, в която живеем? Какво става, когато „вирусът на миналото“ ни връхлети и как излизаме от това.

Както писателите могат, Георги Господинов сякаш е предусетил онова, което само допреди месеци беше немислимо.“

About the Author :

Leave a reply