Подписаха договора за обновление на кооперативния пазар в Стралджа

DSC09523aС  проект  по Публична инвестиционна програма, програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” към Министерство на финансите, община Стралджа ще осъществи ремонт и пълно обновление на кооперативния пазар в града. Одобреното финансиране е за 280 000 лв. Кметът на общината Митко Андонов и управителят на фирма „АВС инженеринг” – Ямбол подписаха договор за реализация на предвидените дейности.

Проектът, който  е дело на проектантски екип от областния център, предвижда преместване на старата конструкция, почистване на площадката, поставяне на нова покривна метална конструкция на площ 530 кв.м. За предпазване от метеорологичните условия е предвидено ограждане на пазарното пространство с прозрачни завеси. В самостоятелна сграда под навесната конструкция ще бъдат обособени офиси за организатор „Общински пазар” и контрольор. Предвидено е изграждането на санитарен възел. За удобство на земеделските производители , търговци на дребно, занаятчии новият пазар в Стралджа ще предлага   30 пазарни маси. Цялата конструкция е решена в елегантен градско-куполен стил, съобразен с местните традиции. Полезно  ще бъде изграждането на чешма за питейна вода, която да се ползва от търговци и купувачи.

Изграждането на обекта  е в интерес на гражданите, които всеки вторник масово излизат на пазара в града. Пристигат и хора от селата на общината и съседни общини, което го налага като регионален. Ще се преустанови вредната практика за изложение на стоки направо на тротоара, което създаваше предпоставки за произшествия. За превозните средства проекта предвижда обход и паркинг. Изпълнението на проекта  трябва да приключи за седем месеца. Общината ще упражнява контрол по реализацията на всяка от дейностите.

About the Author :