Подготвят карта на туристическите обекти в община Болярово

Болярово, 04.05.2020 г.

Изготвянето на информационна карта за туристическите обекти в община Болярово, както и нови рекламно-информационни табели и дипляни, предвижда Консултативният съвет по въпросите на туризма в Община Болярово.

През миналата година рязко са се увеличили любителите на риболовния туризъм, посещаващи както язовир „Малко Шарково“, така и останалите 93 по-малки язовира в селищата в общината.

Голям скок бележи и ловният туризъм, става ясно от отчета за изпълнението на програмата за развитие на туризма в община Болярово. В ловните дружинки на селищата членуват ловци от цялата страна. Те полагат сериозна грижа за изтребването на вредния дивеч, който е заплаха за стоката на животновъдите в района. Спомагат за намаляването на популацията на глиганите и мерките, които се вземат срещу разпространението на африканската чума по свинете. Отбелязани са успехи в отстрела на вреден дивеч – на вълци в селата Шарково, Стефан Караджово и село Крайново, чакали и лисици във всички дружинки. Месеците декември и януари бяха изключително ползотворни за ловната дружинка в село Странджа. За два месеца от нея бяха отстреляни 37 глигана. Доста успешни са и излетите на ловните дружинки в Стефан Караджово, Крайново. Георги Христов получи сертификат за златен медал от Държавно горско стопанство – Елхово, след като отстреля 7-годишен глиган и получи обща оценка на трофея 120,50 точки, отбелязват с гордост ловците в Болярово.

About the Author :

Leave a reply