Повторното завръщане на Мартин Дурчев

дурчевЗавръщането на Мартин Дурчев в баскетболния „Ямбол” бе важна емоционална тръпка за мача с шампионите от „Левски”. 27-годишният състезател на практика от началото на сезона нямаше никаква игрова подготовка, въпреки че не спираше да тренира в родния си град Велико Търново. Тренировките са едно, мачовете съвсем друго, така че не бе ясно в какво състояние се намира лекото крило. Срещу „Левски” Дурчев показа добра физическа и техническа форма, макар да допусна някои елементарни грешки. След толкова време извън игра, това бе неизбежно и още в следващите двубои Мартин ще се върне вероятно към най-силните си сезони.
Срещу играчите на Тити, 203-сантиметровият баскетболист направи 28 минути, показател, който е много добър за състезател, нямащ от доста време игрова практика. Левичарят се отчете подобаващо при точките – вкара 11, а хвана и 4 борби.
Идеята на треньора Юлиян Радионов е да използва Мартин най-вече като атакуващ гард, който да се редува на терена с капитана Говедаров. Със сигурност обаче Дурчев ще се редува и на позиция 3 с хърватското леко крило Тони Бърнас. Тази позиция е любима на Мартин, оттам той прави убийствени изстрели, а и Бърнас също има нужда да седне понякога на пейката.
Завръщането на Дурчев всъщност е второ. Преди години той пое от „Ямбол” към „Черноморец”, където бе с картбланш от Дечо Коешинов. Тогава сред „жълто-сините” бе Павел Маринов и ставаше малко тясно за две силни леки крила. Всъщност, за да гоним по-добро класиране, са ни нужни повече качествени баскетболисти на всички позиции, така че Дурчев и Бърнас надали ще си „пречат”.

About the Author :