Повечето от новозаразените са контактни на вече заболелите

Ямбол, 8. 07.2020 г.

Повечето от новозаразените са контактни на вече заболели, някои дори имат родствена връзка, научи „Делник“ от директора на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Броят на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област е 201, а не както отчете националната информационна система сутринта – 200. От тях активните случаи са само 38.

Седем от заразените с коронавирус са хоспитализирани – 6 в ямболската болница и един в Пловдив, но всички са в добро здравословно състояние, само една от пациентките има малки усложнения и е на кислородна терапия.

Другите 31 от диагностицираните с коронавирус са на домашно лечение. Почти три пъти повече са вече оздравелите в Ямболска област – 144 са излекувани. Броят на починалите е 19 и остава без промяна от 21 юни досега.

Под карантина са 345 души, от които 40 са контактни на заразените в Ямболска област.

Разпространението на вируса в региона вече е дифузно, не могат да се откроят огнища, но положителните проби продължават да излизат, защото РЗИ издирва и изследва контактните на заразените, разясни още д-р Генчева.

Баловете не са се отразили на този етап на заболелите, но от РЗИ препоръчват да не се допуска струпване на много хора на едно място и да се спазват противоепидемичните мерки.

About the Author :

Leave a reply