Победна драма за баскетболния „Ямбол”

DSC02285aБаскетболистите на „Ямбол” извадиха мач, който не бе за фенове със слаби сърца. Нашият тим обаче закова в крайна сметка хита в последните кръгове на първенството „Берое” с 92:88 и се утвърди на петото място в редовния сезон.

Почти през целия двубой в зала „Диана” имаше бясна гонитба в резултата. „Берое” тръгна по-добре и в първата четвърт дори стигна до преднина от 10 точки, свалена от домакините на 6 т. в края на четвъртината.

Още в началото на втората част „Ямбол” стопи пасива си, но гостите от Стара Загора не се стъписаха и продължиха да гонят трета поредна победа в Лигата. Те имаха страхотен ден от тройката, най-вече чрез Омар Стронг – шест пъти точен от Безистена, и Тихомир Желев. Нашите отвърнаха със страхотна ръка на национала Павлин Иванов и с много воля на другите от отбора да вземат успеха.

DSC00165aДомакините спечелиха втората четвърт, ала изоставаха все пак на почивката – 47:50.

В третата част момчетата на Радионов най-сетне поеха водачеството в резултата и дори стигнаха на моменти до по-солиден аванс. Тимът на Любо Минчев обаче бе дошъл за битка и я даде – само 3 точки в наша полза преди последните 10 минути.

Мачът стана изключително нервен, на няколко пъти играчи на „Берое” получиха технически нарушения, а треньорът им излезе от кожата си. 47 секунди преди сирената светеше равенство – 87:87. Иван Чолаков слезе до пейката на отбора ни и каза нещо на помощник-треньора Стоименов, който пък нашепна на Юли Радионов и на терена се появи забравеният на скамейката Павлин Иванов.

 

DSC00098aБившият гард на „Будучност” наниза тройка при оставащи 31 секунди и хвърли публиката в еуфория. Последните разигравания донесоха успех за Радионов и тимът му и при 92:88 фиестата започна по трибуните на зала „Диана”, а публиката от Стара Загора пое по тъжния път за дома.

Най-резултатен за „Ямбол” бе Павлин Иванов с 27 точки.

Борислав Ненов

About the Author :