Победа за баскетболистите на „Ямбол” в първата контрола

САЩОтборът на баскетболния „Ямбол” надигра с малко в първата си контрола за сезона „Шумен”. Мачът се игра на 20 септември, сряда, в северния град, резултатът е 74:78 за гостите от Ямбол.

Старши треньорът на жълто-сините Иван Чолаков не скри недоволството си от това, което са показали неговите състезатели в първата контролна среща. „Изглеждахме така, все едно никога тези момчета не са играли в един и същи отбор”, каза за „Делник” новият стар наставник на „Ямбол”. Чолаков не е доволен, на този етап, и от това, което са показали на терена в Шумен двамата американски баскетболисти в редиците на тима ни – Райкус Перин и Алън Арнет.

Броени дни остават до началото на първенството в елитната група, явно треньорът на „Ямбол” ще оглажда нещата в движение. Проблем за състава ни е твърде късно започналият ремонт на паркета в зала „Диана”. Момчетата ходят да тренират в салоните на Езиковата гимназия или на Колежа, докато мине цикленето, а след това и съхненето на боята на паркета в голямата ни зала.

Голям проблем е и късното пристигане на двамата американски гардове, които, заедно с капитана Говедаров, ще дирижират играта на „Ямбол”.

В сряда се изиграха още две контроли, в първата „Левски”, начело отново с Тити Папазов, даде голяма жега на много скъпия тим на пловдивския „Академик Бултекс”. „Сините” водеха на полувремето с двуцифрена разлика, едва в третата и четвъртата части тимът на Пловдив понамери себе си и завърши с успех мача – 76:78. В другата контрола Спартак/Плевен/ загубиха пред своя публика с разлика от 9 точки, 77:86, от състава на Варна.

About the Author :