Победа за баскетболистите на „Тунджа“ – Ямбол и срещу „Черноморец“

Ямбол, 02.03.2022 г.

Баскетболният отбор на „Тунджа“ – Ямбол победи „Черноморец“ в отложен мач от 13 кръг на Националната баскетболна лига. Срещата, в която ямболските баскетболисти се наложиха със 103:85 точки,  се изигра в зала „Диана“ на 28 февруари. Това беше пета победа за момчетата на Тони Дечев.

След равностойно начало домакините нанесоха своя удар и до почивката вече имаха добър аванс от 12 точки. Те продължиха да трупат преднина до края  на мача и не показаха и капка колебание в преследването на успеха.

Страхотен мач изигра Александър Матушев. Той вкара 24 точки и добави 6 борби. С 19 точки се включи капитанът Дарин Иванов, а 18 вкара Джеремая Пейдж. С 14 точки от пейката се отличи Константин Тошков, а с 11 – Кръстан Кръстанов.

Любопитното в срещата беше, че отборът на „Тунджа“ – Ямбол  постигна рекордните за клуба 16 отбелязани тройки. Предишното най-добро постижение за клуба бе реализирането на 15 отбелязани тройки, постигнато в три срещи през годините, всички изиграни в зала „Диана“.

Следващата среща на отбора ще бъде отново домакински мач срещу „Берое“ на 6 март от 18:00 часа. От клуба напомнят, че на домакинските срещи всички фенове могат да закупят фланелки и суичъри с отличителните знаци на отбора.

 

About the Author :

1 Comment to “Победа за баскетболистите на „Тунджа“ – Ямбол и срещу „Черноморец“”
  • Ямболия
    March 3, 2022 - Reply

    САМО ЯМБОЛ!!!!!!!!

Leave a reply