ПМГ „Атанас Радев” успя да класира 31 ученици на национални олимпиади по 12 предмета

image-0-02-05-65b86263839664d7b25dd1be21dad0bd541df3701ef9b9b328fecb4b0309c5a1-VОбщо 31 ученици от Профилирана математическа гимназия „Атанас Радев” са се класирали за участие националните олимпиади по 12 предмета, съобщи директорът на гимназията Евгений Иванов.

Сред тях с най-добри резултати са дванадесетокласникът Енчо Мишинев, който е заел първо място в олимпиадата по информатика и е член на националния отбор. Той е достигнал и до национална олимпиада и по математическа лингвистика, химия и физика.

Деветокласничката Диляна Райкова е заела второ място на националната олимпиада по география и е член на разширения национален отбор.

Седмокласникът Румен Михов е втори на национална олимпиада по математика.

Свилена Андонова е трета на национално състезание по ключови компетентности по природни науки, а дванадесетокласникът Николай Аврамов е с отлична оценка 6,00 на националното състезание по химия и опазване на околната среда.

В състезанието на Представителството на Европейския парламент в България  четирима ученици са се класирали за международно състезание в Букурещ.

Възпитаници на учебното заведение  са спечелили 12 медала от международни състезания и много призови места от национални състезания.

Евгений Иванов изтъкна, че хората като че ли не оценят това каква подготовка се изисква от учениците, за да достигнат до национален кръг на олимпиада и каква квалификация и научна подготовка е необходима от страна на учителите, за да насърчат учениците да се развиват по този начин.

За първа година приемът в пети клас в гимназията ще се осъществява по новия закон за образование. Според него единствено  в Профилираната математическа гимназия може да се сформират паралелки, но те не могат да надхвърлят 2 % от четвъртокласните в областта, които тази година са 1192, а това определя само една паралелка.

Евгений Иванов обясни, че вече е издадена заповед за сформирането на такава паралелка от началника на Регионалното управление по образование, но заяви, че ще използва възможността, която му дава законът да поиска от Министерството на образованието и науката образуването и на втора паралелка.

За приема след 7 клас за следващата учебна година в ПМГ са одобрени 4 паралелки, въпреки че гимназията е поискала 5, но това е тенденция от няколко години. В същото време Евгений Иванов припомни, че при миналогодишния прием след 7 клас ПМГ „Атанас Радев” е била единствената гимназия в Ямбол, която е осъществила целия разрешен прием от 4 паралелки, а всички останали не са успели.

About the Author :

1 Comment to “ПМГ „Атанас Радев” успя да класира 31 ученици на национални олимпиади по 12 предмета”
  • Манол
    June 14, 2017 - Reply

    Не вярвайте и на една дума, казана от този човек ! Той е отявлен лъжец и мошеник. Псува и заплашва учениците, докарва ги до сълзи. Съзнателно ограничава тези, които му се противопоставят и толерира “послушковците”. Отнася се към повереното му учебно заведение като татковина. Изкуствено повишава средния успех като кара учители да пишат неадекватни оценки, особено в 12-ти клас. Всеки, който не се съобразява, бързо бива уволняван. Питам : докога ще продължава това нещо ??? Единственият начин да се справи правителството с него е все по-малко паралелки и ученици да се обучават в МГ, за да няма достъп до парите на данъкоплатците любимият на народа директор. Много неща могат да се изпишат за него, но последния път, когато това стана, страницата в този сайт беше ИЗТРИТА.
    ДЕЛНИК, изтрихте единствената страница, в коментарите към която, се казваше истината за този човек и неговите безчинства ! На вашите плещи сега лежи огромен грях. Нека Бог да ви накаже за това, което сторихте. А, на ЕвгениЙ искам да му припомня, че Божията справедливост няма да отмине и него !

Leave a reply