Плеймейкърът на „Ямбол” за шести път номер 1 в Лигата

БоцкаГардът на „Ямбол” Милиян Боцка стана MVP на кръга в баскетболната Лига за шести път през настоящия сезон. В мача на нашите срещу „Спартак” той вкара 27 точки, даде 6 асистенции и има по 4 борби и отнети топки. Така неговият коефициент в кръга е най-висок – 32.

На второто място е бившето тежко крило на нашия клуб Маринчешки от „Спартак”/ Плевен/. Той постигна дабъл дабъл от 19 точки и 12 борби плюс 6 асистенции и това  му отреди  полезност от 27 пункта в кръга.

Другите трима баскетболисти в Топ 5 на кръга са с еднакъв коефициент – 26. Това са гардът Урош Величкович от Спартак /Плевен/ с 26 точки, 6 асистенции и 5 борби, Златин Георгиев от „Рилски спортист” с 22 точки и 8 борби, както и още един бивш играч на „Ямбол” националът Павлин  от „Лукойл Академик” с 18 точки и по 4 борби и асистенции.

Топ реализатор с 27 точки е най-полезният в кръга Боцка, следван от Величкович с 26  т. и Самуел Франсис с 25 точки. Високите коефициенти на полезно действие се разиграха в мача в зала „Балканстрой”между домакините от Плевен и „Ямбол”, завършил с победа за северняците с 13 точки.

За тях центърът Савич бе номер 1 по борби с 16, а след него са Маринчешки с 12 и Тодорович от „Берое” с 11 борби.

About the Author :