Пиян шофьор се блъсна в бензиностанция

katasrofa-758x422Турски товарен автомобил „Мерцедес” с прикачено ремарке се блъсна на 6 февруари  след 17,30 часа в бензиностанция край първокласния път от ГКПП – Лесово за пътен възел Петолъчката до ямболското село Окоп, съобщи Татяна Павлова, говорител на МВР – Ямбол. Сигналът е подаден на телефон 112 в 17,50 часа. На място веднага са пристигнали полицаи, които са установили, че турският водач, който е на 54 години, се е врязал в бензинова колонка.

При инцидента е пострадал 26-годишен служител на бензиностанцията, който е прегледан от екип на Центъра за спешна медицинска помощ и е освободен. От полицията уточниха, че са нанесени значителни материални щети, но няма опасност за населението.

При идването на полицаите водачът се е опитал да ги подкупи, хвърляйки през прозореца две банкноти по 50 евро. Взетата проба за алкохол е отчела над 2 промила.

Турският шофьор е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Днес се очаква Районна прокуратура да повдигне обвинение на водача за шофиране след употреба на алкохол, разследва се и опита за подкуп, за който допълнително ще му бъде повдигнато обвинение, когато се съберат необходимите доказателства.

About the Author :