Пиян шофьор получи 3 години и 10 месеца затвор за смърт по непредпазливост

sad 11Наказаниe от 3 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ наложи Ямболският окръжен съд на Методи Т. (на 38 г., от София) по внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Ямбол, информират от пресцентъра на държавното обвинение.

Той е подсъдим за това, че на 14 април 2014 г. на АМ „Тракия“, в района на км. 282, в отсечката между паркинга до Кабиле и кръстовището с път I-7 – пътен възел до Зимница, в посока от София за Бургас, при управление на лек автомобил „Мазда” с превишена скорост – около 164 км/ч., след употреба на алкохол – с концентрация на алкохол в кръвта си 1,89 промила,  нарушил правилата за движение, в резултат на което е предизвикал пътно-транспортно произшествие. По непредпазливост той причинил смъртта на Камен Й. от София, като деянието е извършено в пияно състояние – престъпление по чл. 343, ал. 3, предл. 1, б. „б”, предл. 1, вр. ал. 1, б. „в”, вр.чл. 342, ал. 1 от НК.

Подсъдимият е лишен и от право да управлява МПС за срок от 4 години.

Пострадалият и подсъдимият били приятели и пътували заедно в лекия автомобил, който бил управляван от Методи Т. Повлиян от употребения алкохол, водачът допуснал самостоятелно пътно-транспортно произшествие, в резултат от което пострадалият е починал.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

About the Author :